Even voorstellen

Thema's

Bij Bambino werken we thema gericht. Dat wil zeggen dat we ongeveer 6 weken lang aan één thema werken. binnen dit thema maken we knutselwerkjes, lezen boekjes voor, maken af en toe een uitstapje, zingen er liedjes over en de speelruimte wordt naar het desbetreffende thema aangekleed. Als de 6 weken voorbij zijn hebben we 2 weken geen thema en dan starten we het nieuwe thema op.

Hieronder kunt u een kort verslagje lezen van het laatste uitgevoerde thema bij Bambino:

 

Sinterklaas en Kerst

Natuurlijk heeft ons afgelopen thema met sinterklaas te maken gehad.Wat was het toch weer een spannende tijd voor de kinderen. De kinderen hebben heerlijk geknutseld met z’n allen, een pietenmuts gemaakt en de stoomboot van sinterklaas. De baby’s hebben een paard, sinterklaas en zwarte piet geknutseld met de afdruk van hun handjes en voetje.

Op 5 december kwam zwarte piet op bezoek, dit was toch weer erg spannend en leuk! Vanaf ’s morgens was de ingang van de gymzaal afgeschermd met cadeaupapier…. Toen zwarte piet er was mocht eigenlijk het cadeau papier kapot gescheurd worden en tot onze grote verbazing hadden we nieuwe foam blokken gekregen voor in onze gymzaal.

Het was een erg gezellig en druk bezochte morgen waar iedereen van genoten heeft!!

 

Na sinterklaas zijn we direct verder gegaan met het thema kerst. De speelkamer is alweer mooi versierd, de boom is samen met de kinderen opgetogen, en de kinderen zijn hard aan de knutsel gegaan. Een kerstkaart in de vorm van een kerstboom hebben ze dit jaar gemaakt en we hebben heerlijke wafels gebakken. We hebben vaak de kaarsjes aangemaakt en samen met de kinderen aan tafel kerstliedjes gezongen met de instrumenten erbij. Dat was gezellig!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwerp & realisatie: Bram Kersten Media