De groep


Dagindeling

 

De dagindeling ziet er als volgt uit:

 

7.00 - 9.00           kinderen brengen

7.30 - 8.30           kinderen mogen ontbijten

8.30 - 9.30           vrij spelen, gerichte activiteit

9.30 - 10.00         kinderen krijgen fruit, drinken en een koek. Hierna volgt een verschoningsronde

10.00 - 11.30       vrij spelen, gerichte activiteit

11.30 - 12.15       lunch, hierna volgt een verschoningsronde

12.30 - 13.00       kinderen gaan middagslaapje doen

12.30 - 14.30       vrij spelen, gerichte activiteit, rust momentje 

15.00 - 15.30       ranja of water drinken en een koekje eten, hierna volgt een verschoningsronde

15.30 - 16.30       groentehap verzorgen voor de desbetreffende kinderen

15.30 - 18.30       vrij spelen, gerichte activiteit 

16.30 - 18.30       kinderen ophalen

 

De kinderen die een middagdutje doen, worden uit bed gehaald als ze wakker zijn. Hierna wordt voor deze kinderen ook een verschoningsronde toegepast. Voor de babygroep proberen we zoveel mogelijk het dagritme van thuis aan te houden.


Babygroep en peutergroep 

 

De babygroep is van 0 tot ongeveer 1,5 jaar. De babygroep is zo ingericht dat het aansluit bij de interesse en behoefte van de leeftijd. De babygroep is doormiddel van een hekje gesplitst met de peutergroep. Zo hebben de baby’s ook de mogelijkheid om tot hun rust te komen. Dit hekje zal als de situatie het toelaat openstaan zodat er ook contact kan zijn met de peuters. 

 

De peutergroep is van 1,5 tot 4 jaar. De peutergroep is zo ingericht dat het aansluit bij de interesse en behoefte van de leeftijd. Voor de peuters zijn verschillende speelhoeken ingericht zodat ze zelf kunnen kiezen waar ze mee willen spelen.

Als de situatie het toelaat zetten we het hekje van de babygroep open zodat ze ook voorzichtig met de baby’s kunnen spelen.

Voeding

 

Het ontbijt, het fruit en de lunch krijgen de kinderen van Bambino.

Ook zal Bambino zorgen dat er zuigelingenmelk en opvolgmelk van het merk Hero aanwezig is. Als u kind(eren) andere melkpoeder nodig heeft, en/of een groentehapje bij Bambino krijgt dient dit van thuis meegenomen te worden.             

Lijdt uw kind aan een dieet of allergie waardoor het andere producten nodig heeft, dan dient dit eveneens van thuis uit meegenomen te worden.

 

‘S morgens staat voor de kinderen die willen, de ontbijttafel klaar. Tot 8.30 uur mogen de kinderen hieraan deelnemen. Rond de klok van 9.30 uur krijgen de kinderen fruit te eten. Ook de baby’s krijgen dan een fruithapje. Dit wordt elke morgen vers klaargemaakt. Als de kinderen het fruit op hebben krijgen ze een koekje, hierbij krijgen ze ranja of water te drinken.

Tussen de middag krijgen de kinderen boterhammen te eten. Ze krijgen eerst een boterham met smeerkaas, leverworst, boterhamworst of kaas en daarna mogen ze er zoet beleg op. Bij de boterhammen krijgen de kinderen melk te drinken.

 

Ook is er de mogelijkheid dat kinderen tot 1 jaar hun eigen groentehapje bij Bambino eten. Dit kan tussen 15.30 uur en 16.30 uur gebeuren.